2013. március 25., hétfő

FC Ajka - Veszprém FC 1:2 @ Beszámoló

Szombaton a megyei rivális Ajka városába utaztunk.

Megyei rangadóról lévén szó, már hetekkel a mérkőzés előtt elkezdtük szervezni az utat, a közelség miatt a vonatos túrára esett a választás.
A Fehér Blokkal  együtt kb. 15-en választottuk szombati délutáni programnak a mérkőzést.
A vonatút jó hangulatban telt, mire szisszentek a sörök, szinte már az ajkai vasúton voltunk.
A mérkőzés előtt a városban mászkáltunk, majd befoglaltunk egy, a stadionhoz közeli kocsmát. Érdekes látvány volt, hogy a vendéglátóipari egység 90 % már délben talaj részeg volt. :)
Mi a kocsma előtti teraszon iszogattunk és énekeltünk, a környékbeliek legnagyobb örömére, miután a hangulat a megfelelő volt, elindultunk a stadionba, majd elfoglaltuk a helyünket a vendégszektorban.
A helyi "szekusok" korrektek voltak, csak a szokásos parázás, ha szervezett vendégszurkolókkal van dolgok.
A csapatok kivonulásakor pénztárgép szalagokat dobáltunk az előttünk lévő futópályára, majd nekiálltunk csapatunk buzdításának, a dalok egész jól szóltak, csak kicsit összeszedetlenek voltunk.
Ajkán, 1-2 éve megszűnt a helyi ultra' csoport ( http://fcajkaultras.gportal.hu/ ) így sajnos nem is számítottunk szervezett ellenszurkolásra, pár helyi öreg azért próbálkozott, de az "enbéhármazáson" kívül többre nem nagyon jutottak.
Csapatunk az első 20 perctől eltekintve jól, sőt olykor tetszetősen játszott így a félidei  0:2-es állás után a hazaiknak csak szépíteni sikerült.
Ezzel 3 éves NB2-es tagságunk első győzelmét arattuk a megyei rivális ellen!

Szombaton ( 15:00) a tavasszal még 100%-os Szigetszentmiklós lesz a vendégünk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.